ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Νέλσον Μαντέλα και οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννου .....



Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα  κυκλοφόρησε από ορισμένους κύκλους ότι ο μεγάλος Αφρικανός Πολιτικός και παγκόσμιο σύμβολο της ισότητας και της ειρήνης υπήρξε Τέκτονας . Μάλιστα αφορμή υπήρξε ένα γραμματόσημο το οποίο είχε κυκλοφορήσει στη Νότια Αφρική και παρουσίαζε τον Μαντέλα με ενδυμασία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη . Αμέσως , ταυτίστηκε με τον γνωστό βαθμό του τύπου της Υόρκης.

Η Αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο Νέλσον Μαντέλα είχε τιμηθεί στο παρελθόν από το Βρετανικό Στέμμα με το βαθμό του Ιππότη του Αγίου Ιωάννη  το οποίο όμως αποτελεί τάγμα του Βρετανικού Στέμματος  και δεν έχει καμία σχέση με τον Τύπο της Υόρκης.  Πρόκειται για ένα Τάγμα με ιστορία 900 ετών και έχει φιλανθρωπική δράση σε περισσότερες από 42 χώρες του κόσμου.



Στην επίσημη ιστοσελίδα του Τάγματος έχει αναρτηθεί μάλιστα και αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον μεγάλο Μαντίμπα. 


Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να μη βλέπουν κάποιοι τον ίσκιο τους για …..μπόι τους. Γιατί ακούσαμε από κάποιους ότι όποιος παίρνει το βαθμό του Ιππότη της Μάλτας ουσιαστικά είναι το ίδιο με το να ανήκει στο Ιπποτικό Τάγμα του Βρετανικού Στέμματος!!!!!!

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων